Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Middeleeuwse overblijfselen - deel 1Korakiana en omgeving
De eerste duidelijke verwijzing naar het dorp treft men in notariële documenten uit de 15e eeuw maar er zijn aanwijzingen dat de omgeving werd bewoond sinds de Byzantijnse tijd. 

'Agios Isídoroskerk
Deze privé kerk staat aan de weg tussen Anó Korakiána en Sokráki. Het is een volledig gerenoveerd kleine éénbeukige basiliek. Sommige bewaarde fresco’s dateren uit de 13e eeuw. 

De kerk van Ai Michailis
De kerk van Ai Michailis is gelegen in Anó Korakiána, net buiten het dorp aan de voet van de berg. De kerk is gerestaureerd en in relatief goede staat. De kerk in zijn huidige vorm is gebouwd in de 18e eeuw en bevat delen van de kerk uit de 11e eeuw. Het is een kleine éénbeukige basiliek. In het heiligdom zijn enkele fresco’s uit de 11e eeuw bewaard gebleven.

Agios Athanasioskerk 
Deze kerk ligt in het dorp Anó Korakiána. De kerk is volledig gerenoveerd en is in een zeer goede staat. Tijdens de werkzaamheden zijn fresco’s ontdekt die aanwijzingen geven dat de geschiedenis van de kerk terug gaat tot de Byzantijnse periode. De kerk in zijn huidige vorm dateert uit 1650. In 1833 is de kerk gerestaureerd. 

Eliaskerk
De kerk ligt op de top van een groene heuvel, niet ver van de kerk van St. Nicolaas. Het bestaan van de kerk wordt al in 1473 genoemd. Het floreerde als een klooster tot de 17e eeuw, toen het na een brand in verval raakte. 

St. Nicolaaskerk
De verwoeste kerk ligt in de buurt van het klooster van de profeet Elias, onderaan de voet van de groene heuvel. De kerk is gebouwd in de Venetiaanse periode en bevat delen van een kerk die waarschijnlijk dateren uit de 11e eeuw. De oudste fresco's van de zijn opgenomen in de Byzantijnse Collectie in het Oude Fort.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου