Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Middeleeuwse overblijfselen - deel 3


Chlomos en omgeving
Het traditionele en pittoreske dorpje Chlomos is bekend sinds 1460. Sommige kerken in het dorp en omgeving zijn waarschijnlijk gebouwd voor de 16e eeuw zoals de kerk van de Aartsengelen aan de top van het dorp. Het vermoeden is dat die kerk is gebouwd op de plaats van een oude tempel. De kerk is gerenoveerd maar binnen is er een laag van fresco's die vermoedelijk dateert uit de 14e eeuw. Zeer oud en volledig gerenoveerd is de kerk van Sint Andreas in Línia. 

Toren Duri 
In de regio Linia in de buurt van Lake Korrision is een merkwaardig gebouw bewaard gebleven. Het wordt door velen beschouwd als een middeleeuwse toren. Mogelijk is het gebouwd in 1420 door de familie de Sancto Ippolito.
Het gebouw telt twee verdiepingen en is rechthoekig met verschillende bouwstijlen. Verrassend is dat twee hoeken cilindrisch van vorm zijn. Waarschijnlijk waren dit torens. 

Pantokrátorkerk
De Pantokrátorkerk in Línea is gerenoveerd in 2013. De schilderkunst en architectonische stijl geven aanwijzingen dat de kerk in de 14e of 15e eeuw is gebouwd. Aan het kerkschip sluit een halfronde apsis aan. Meerdere lagen van muurschilderingen zijn in slechte staat. 
 
Petrití

Agía Paraskevíkerk

Net buiten het dorp van Petrití staan de overblijfselen van de kerk die gebouwd is in het Venetiaanse tijdperk en delen omvat van een oudere kerk. De kerk heeft één kamer zonder speciale kenmerken. In sommige wanden zijn verbindingen te zien die wijzen op het bestaan van een eerdere kerk. De kerk is in compleet verval geraakt. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου