Προλεγόμενα


Αγαπητές/οί αναγνώστριες/στες

     Το παρόν ανάγνωσμα, εν είδει ιστολογίου και φωτογραφικού λευκώματος, απευθύνεται σε φίλες/ους τση Κέρκυρας που επιζητούν να τη γνωρίσουν ένα μπουτσούνι παραπάνω, προσπερνώντας το συνηθισμένο μοτίβο Λιστόν, Εμπορικό, Γλυφάδα και τα συναφή.
     Εδώ σας παρέχεται η δυνατότητα να κάμετε μιαν "άλλη" βόρτα ανακαλύπτοντας διάφορες πτυχές τση Κορυφούς και των περιεχόμενών της. Πτυχές αφορώσες στην ανθρώπινη παρουσία, στις διαστάσεις και στα αποτελέσματα της δραστηριότητάς της ανά τους αιώνες, στη χλωρίδα και στην πανίδα, στο ίδιο το νησί ως φυσική οντότητα και παρουσία. Λογής αξιοθέατα και αναξιοθέατα, αναξιομνημόνευτα και αξιομνημόνευτα, γνωστά και άγνωστα. Άμα τύχει και κάνα πετέγολο.
      Η όλη προσπάθεια είναι αποτέλεσμα της συλλογικής δουγειάς διαφόρων ατόμων και σκοπός της είναι η διάχυση πληροφορίας, τεκμηριωμένης το κατά δύναμιν, αλλά και η τέρψη, η νουθέτηση, ίσως και ο προβληματισμός όσων αναδιφήσουν τα καταγεγραμμένα.
     Επιθυμητό θα ήταν να εκφράζετε τα καλοπροαίρετα ή κακοπροαίρετα σχόλιά σας, καθώς και τις λοιδορίες, διορθώσεις ή επισημάνσεις σας. Διότι, ως γνωστόν, η αντίθεση και ο πλουραλισμός απόψεων αποτελούν καύσιμο για τη λειτουργία τση διαλεκτικής διεργασίας που αποσκοπεί στον εξοβελισμό της στασιμότητας και στην προαγωγή της εξέλιξης κλπ.
  Είναι προφανές μάλλον ότι επιπλέον έρεισμα τσ' όλης προσπάθειας μπορεί να λογιστεί η αλληλεπίδραση και η συνεργασία. Επομένως ευχαρίστως δεχόμαστε πρόσθετες πληροφορίες σχετικές με τη θεματολογία.
      Όμως η φλυαρία διεγείρει τη βαριομάρα και για να μην σας χάσουμε από τώρα ως αναγνώστες, κλείνουμε ευχόμενοι καλή ανάγνωση.

Σπολλαέτη σας.

Σκαλίτης Θεόδωρος

4 σχόλια:

 1. Μια υπέροχη προσπάθεια που αξίζει πολλά "μπράβο"
  Η όμορφη Κέρκυρα σας οφείλει πολλά.
  Να είστε καλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έχω ζητήσει πληροφορίες για τον αξετροχάρη ανεμόμυλο στη Κέρκυρα, που βρίσκεται και αν υπάρχουν φωτογραφίες και άλλα στοιχεία. Και εάν υπάρχει κάποιος που μπορεί να βοηθήσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μπράβο σας ,όπως θα έλεγε και η νονά μου κιονς

  ΑπάντησηΔιαγραφή